Cadeaubon maken gratis

Ga zelf aan de slag en maak gratis een persoonlijk cadeau!

Een cadeaubon maken is gratis en altijd origineel

Een goed idee

Heb je een te gek idee voor een cadeau, maar kun je nergens een bijpassende cadeaubon vinden? Zelf een cadeaubon maken is gratis en biedt heel veel mogelijkheden! Zo geef jij je vrienden, familie of geliefde een cadeau dat echt bij ze past.

Altijd een origineel cadeau

Geld en cadeaubonnen zijn populaire cadeaus voor verjaardagen, huwelijken en andere feestelijke gelegenheden. Toch kan het behoorlijk afgezaagd voelen om met het welbekende ‘envelopje’ op een feestje te verschijnen. De inhoud daarvan is wellicht precies wat de ontvanger graag zou willen krijgen, maar de uitvoering kán origineler. Op deze pagina’s geven we je daarom graag wat handige tips.

voucher maken knutselen

Eindeloos veel mogelijkheden

Een cadeaubon maken is gratis!

Zelf een cadeaubon maken is gratis, maar kost natuurlijk wel wat tijd. Ook een flinke dosis creatieve inspiratie komt goed van pas. De mogelijkheden zijn eindeloos! Allereerst kies je waar de cadeaubon voor is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een dagje uit
 • Een etentje of lunch (thuis of in een restaurant)
 • Een massage
 • Een filmavond
 • Een dagje shoppen
 • Een sportieve activiteit
 • Ontbijt op bed

Houd bij het kiezen van je cadeau alvast rekening met je budget. Een cadeaubon maken is namelijk wel gratis, maar de bon wordt in veel gevallen wel ingeleverd voor iets dat geld kost. Eventueel kun je ook alvast de datum bepalen waarop de activiteit gaat plaatsvinden. Zorg er dan wel voor dat je zeker weet dat de ontvanger van jouw cadeaubon die dag ook kan.

Creatief aan de slag

Ben je er uit wat je cadeau gaat worden? Dan kun je aan de slag met het maken van de cadeaubon. Er zijn verschillende manieren waarop je een gratis cadeaubon kunt maken, zoals:

Zelf knutselen

Trek je kast leeg op zoek naar de meest feestelijke knutselspullen en knutsel zelf een mooie cadeaubon. Met gekleurd papier, lijm en stiften kom je een heel eind!

Vaak zorgen de knutselspullen zelf al voor een flinke dosis inspiratie. Kom je toch ideeën tekort? Kijk dan eens rond op pinterest en instagram om te zien wat andere creatievelingen hebben geknutseld. Dan kom je vast en zeker op een goed idee! En als je daarbij de knutselspullen gebruikt die je toch in huis had, is het cadeaubon maken ook nog eens helemaal gratis. 

Digitaal cadeaubon maken

Maak je de cadeaubon liever op de computer? Dat kan! Je kunt hiervoor het alom bekende programma Word gebruiken, maar er zijn ook speciale online tools om gratis een cadeaubon te maken. 

Cadeaubon maken gratis tools >>

Online een cadeaubon maken wordt steeds populairder. Er zijn dan ook een aantal handige tools die je kunt gebruiken om in no-time een te gekke cadeaubon te ontwerpen. Foto’s, afbeeldingen, tekst en het bedrag bepaal je daarbij helemaal zelf. Zo kun je ook jouw online gemaakte cadeaubon heel persoonlijk maken.

Meer weten over de verschillende tools waarmee je (gratis) een cadeaubon kunt maken? Check dan ons handige overzicht ‘Zelf een waardebon maken – gratis tools’.

Omdat iedere tool net even iets anders is, loont het de moeite ze eerst even te vergelijken. Wil je de cadeaubon kunnen uitprinten? Kies dan een tool die deze mogelijkheid biedt. Liever volledig online én origineel? Maak dan een cadeaubon filmpje voor de jarige en stuur die op!

Dat is een feestje waard!

Maak je cadeaubon extra feestelijk

Iemand verrassen met een cadeaubon? Maak er iets moois van! Natuurlijk is het krijgen van een persoonlijk cadeau altijd een feestje. Hoe je jouw cadeaubon presenteert kan daarbij alle verschil maken. Een aantal leuke ideeën voor de verpakking van jouw cadeaubon:

 • Rol de cadeaubon op en knoop er mooie lintjes omheen. Een met helium gevulde ballon eraan vast maakt het helemaal af.
 • Laat de cadeaubon extra groot afdrukken bij een lokale copyshop zodat het lijkt alsof de jarige een enorme prijs gewonnen heeft.
 • Versier de envelop in dezelfde stijl als de cadeaubon.
 • Stop de cadeaubon in een mooi versierd of ingepakt doosje.
 • Maak een boekje met verschillende cadeaubonnen voor (kleinere) cadeaus of verrassingen. Leuk voor moederdag!
 • Geef er een bosje bloemen bij.

Ben je niet in de gelegenheid om de cadeaubon te brengen? Maak dan een online cadeaubon die je via e-mail of whatsapp kunt versturen. Zo weet de jarige dat je toch aan hem/haar gedacht hebt.

Een cadeaubon maken is gratis voor iedere gelegenheid

Er zijn tal van gelegenheden die vragen om een leuk, origineel en persoonlijk cadeau. Denk aan verjaardagen en bruiloften, maar ook aan vaderdag, moederdag, een geboorte of een huwelijksjubileum. Ook de collega die met pensioen gaat, de nieuwe buurvrouw die een housewarming geeft en je beste vriend die zijn diploma heeft gehaald maak je blij met een persoonlijke cadeaubon.

Omdat je met een zelfgemaakte cadeaubon ook zelf de waarde van je cadeau kunt bepalen, is een bon altijd een goede keus. Van een gratis handje helpen tot een compleet verzorgd weekendje weg en alles daartussenin. Jij bepaalt wat je geeft én hoe je dat geeft. Dat maakt het geven van een zelfgemaakte cadeaubon nu juist zo leuk!

Liever een digitale bon maken met video?

Download de gratis app

cadeaubon maken app