Cadeaubon zelf maken en afdrukken

Een zelfgemaakte cadeaubon is het beste cadeau!

Een cadeaubon zelf maken en afdrukken is eenvoudig en ontzettend leuk om te doen!

cadeaubon zelf maken

Een heel persoonlijk cadeau

Wat is er nou leuker dan een echt persoonlijk cadeau? Daar wordt toch iedereen blij van? Bovendien is het lang niet zo moeilijk als je zou denken. Urenlang shoppen is niet nodig, jij geeft dit keer een zelfgemaakte cadeaubon.

Een cadeaubon die je zelf gemaakt en geprint hebt is geschikt voor vrijwel iedere feestelijke gelegenheid. Verjaardagen, bruiloften en huwelijksjubilea bijvoorbeeld. Maar ook voor afscheidsfeestjes, babyshowers, vrijgezellenfeestjes, kerst en als bedankje. Omdat zo’n zelfgemaakte bon heel persoonlijk is, laat je de ontvanger zien dat je tijd en aandacht aan hem of haar hebt besteed. Dat wordt zeker gewaardeerd! Een standaard cadeaubon wordt soms als ‘te makkelijk’ cadeau beschouwd, maar een cadeaubon die met liefde en aandacht bedacht en gemaakt is, is een cadeau waar nog lang aan terug wordt gedacht.

Zelf een cadeaubon maken

Natuurlijk kun je alle knutselspullen uit de kast trekken om een cadeaubon te maken. Maar wist je dat dit ook heel goed op de computer kan? Je kunt de cadeaubon dan maken en zelf afdrukken. Wel zo makkelijk en je hebt er alleen een computer met printer voor nodig.

Er zijn genoeg gratis opties waarmee je op de computer aan de slag kunt om zelf een cadeaubon te maken. Zo kun je de bon maken in Word, wat bijna iedereen wel op zijn computer heeft staan. Ook online tools kun je vaak gratis gebruiken om een cadeaubon te maken die je zelf kunt afdrukken. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Word
Grote kans dat je weet hoe Word werkt. Ook voor creatieve dingen kun je met Word goed uit de voeten. Er zijn tal van feestelijke lettertypes die je kunt kiezen en je kunt naar hartelust plaatjes en symbolen gebruiken. 

Photoshop
Bewerkt je wel eens foto’s in Photoshop? Dan is het maken van een cadeaubon in dit programma een eitje. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je cadeaubon te bewerken. En als het klaar is kun je de cadeaubon gemakkelijk zelf afdrukken.

Canva
Canva is een online programma dat veel gebruikt wordt voor afbeeldingen op websites en social media. Maar wist je dat het ook heel geschikt is om een cadeaubon te maken? Er zijn zelfs (gratis) templates die je als basis voor jouw eigen bon kunt gebruiken. Handig!

Crello
Met het online ontwerpprogramma Crello kun je zelf een mooie cadeaubon maken. De vele sjablonen en stockfoto’s die Crello biedt zijn hierbij een fijn startpunt. Leef je uit en gooi al je creativiteit in de strijd om een cadeaubon te maken die je zelf kunt afdrukken.

Tegoedbonnen.nl
De website tegoedbonnen.nl is helemaal gemaakt voor mensen zoals jij, die zelf een cadeaubon willen maken om te printen. Dat wijst zich dus helemaal vanzelf!

cadeaubon
dinerbon diner

Kies zelf het beste cadeau

Heel veel keus

Wie zelf een cadeaubon maakt heeft alle vrijheid. Dat zorgt er voor dat je de bon echt heel persoonlijk kunt maken. Dat persoonlijke tintje kan tot uiting komen in de afbeeldingen of tekst op de bon. Maar ook datgene wat je met de bon doet kan heel persoonlijk zijn: iets om samen te ondernemen of iets waarvan je weet dat de ontvanger het heel erg graag wil doen/hebben. Van kleine cadeautjes als een voetmassage of ontbijt op bed tot duurdere cadeaus zoals weekendjes weg of een volledig verzorgd dagje sauna, de mogelijkheden zijn eindeloos! Andere suggesties zijn:

  • Etentje in favoriet restaurant
  • Kookbeurt
  • Ballonvlucht
  • Boottocht
  • Sportieve activiteit
  • Dagje shoppen
  • Wijnproeverij
  • Creatieve workshop

Je kunt de cadeaubon ook voorzien van een mooie brief waarin je terugblikt op een bijzonder jaar of vooruit kijkt naar mooie plannen in de toekomst. Of wat dacht je van een goede grap of een hilarische herinnering. Hoe persoonlijker de bon, hoe leuker om te krijgen én om te geven.

Doe inspiratie op

Heb je goed in je hoofd wat je cadeau wil geven en welke tekst je ongeveer wil gebruiken? Dan kun je qua ontwerp natuurlijk nog steeds alle kanten uit. Doe daarom vooral eens inspiratie op online. Zoek via Google en Pinterest naar cadeaubonnen, bekijk de templates in programma’s als Canva en Crello en schets eventueel de lay-out die je in je hoofd hebt. 

Ook de juiste foto’s of afbeeldingen zoeken kan nog een hele klus zijn. Heb je foto’s uit eigen archief? Dat is natuurlijk het meest persoonlijk! Via (gratis) stockfoto website kun je ook geschikte afbeeldingen vinden om je cadeaubon op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan een foto die past bij de activiteit die je met de cadeaubon cadeau doet. Of gewoon een feestelijk plaatje dat past bij de gelegenheid waarop je de bon overhandigt. 

Maak er een mooi cadeau van

Eenmaal afgedrukt kun je de cadeaubon natuurlijk ook nog mooi verpakken. Stop de bon in een feestelijke envelop, doe er lintjes om heen, hang ‘m aan een bos bloemen of kies voor een echte cadeauverpakking om jouw cadeaubon net dat beetje extra te maken. De ontvanger van jouw cadeaubon zal blij verrast zijn met een cadeau dat zo persoonlijk is!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je knutselspullen alsnog tevoorschijn te halen om de afgedrukte cadeaubon extra te versieren. Glitters, stickers of een handgemaakte tekening maken de bon nóg specialer. Of knutsel een cadeauverpakking die perfect past bij de cadeaubon die je hebt afgedrukt. 

verjaardag
cadeaubon zelf maken en afdrukken

Liever een digitale bon maken met video?

Download de gratis app

cadeaubon maken app