Voucher maken

Een voucher maken is leuk, kan gratis en is vaak het leukste cadeau!

Iemand jarig? Maak een voucher en geef een extra persoonlijk cadeau

verjaardagscadeau voucher maken

Een dubbel cadeau!

Wie een voucher cadeau geeft, geeft eigenlijk twee cadeaus. Het (zelfgemaakte) papiertje is immers de belofte dat er nóg iets leuks volgt. Of dat nu om shoptegoed gaat of om bijvoorbeeld een dagje uit maakt dan niet uit. Wel geldt: Hoe persoonlijker, hoe beter. Aan de slag dus!

Voor je een voucher maakt is het slim goed te bedenken wat je wil. Dat begint bij het bepalen van het eigenlijke cadeau en het budget. Wat een voucher betreft zijn er eindeloos veel mogelijkheden! Van een voucher voor ontbijt op bed tot een voucher voor een compleet verzorgd weekendje weg…jij bepaalt! En uiteraard speelt het budget daarbij een grote rol.

Zelf voucher knutselen of digitaal aan de slag?

Weet je wat je wil geven en hoeveel het mag kosten, dan kan het creatieve proces van start gaan. Je kunt daarvoor je mooiste knutselspulletjes tevoorschijn halen, of je maakt gebruik van handige (gratis) online tools. Beide opties kennen voor- en nadelen, die keuze is aan jou.

Lees hier meer over online cadeaubon maken tools >>

verjaardag vieren voucher maken

Jouw zelfgemaakte voucher is een bijzonder cadeau

Een persoonlijk cadeau is extra waardevol

Zelf een voucher maken is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het geeft ook een signaal af naar de ontvanger. Een zelfgemaakte voucher is niet het eerste de beste cadeau. Het is een persoonlijk cadeau waar duidelijk tijd en aandacht aan besteed is. Dit laat je vooral zien wanneer je de moeite neemt om echt iets persoonlijks van je voucher te maken.

Gebruik bijvoorbeeld foto’s van de ontvanger (of van jezelf), haak in op een leuke herinnering en geeft iets waarvan je weet dat de ontvanger er ook echt blij mee is. Je voucher is dan niet simpelweg een papiertje met tekst, maar een waardevol cadeau waar nog lang aan wordt gedacht.

Doe inspiratie op en ga aan de slag!

Trek al je creativiteit uit de kast

Zoek je inspiratie voor een persoonlijke voucher? Via Google of Pinterest vind je vast veel mooie voorbeelden. Om je op weg te helpen hebben wij ook een aantal leuke tips:

  • Pak je mooiste pennen en ga aan de slag met handlettering. Met zelfgekozen typografie geef je zo je eigen draai aan de voucher en maak je deze romantisch, komisch of stoer.
  • Zeg het met foto’s. Niets zegt meer dan tastbare herinneringen die jullie samen hebben gemaakt. Foto’s van je laatste vakantie samen, van een avondje stappen of van zomaar een momentje tussendoor maken je voucher heel persoonlijk.
  • Kun je goed tekenen of schilderen? Maak dan een klein kunstwerkje van je voucher. Dat kan in zwart wit of juist heel bontgekleurd. Het is maar net wat jouw stijl is en wat past bij de ontvanger van de cadeaubon.
  • Niet zo goed met papier? Je kunt je voucher ook helemaal digitaal maken en via e-mail of whatsapp versturen. Dan kun je er zelfs een leuk filmpje bij maken! Met de Giftomatic app is dat in een handomdraai geregeld.
  • Gebruik bijzondere materialen. Het is logisch dat je bij voucher maken direct denkt aan de stukje papier. Maar wie out-of-the-box denkt kan vast ook wel andere materialen verzinnen die je voor je cadeaubon kunt gebruiken. Wat dacht je van aluminium, hout of stof? Trek alles uit de kast en maak van je voucher écht iets speciaals.
voucher maken digitaal
voucher maken knutselen

Liever een digitale bon maken met video?

Download de gratis app

cadeaubon maken app